Werkzaamheden rotondes Provincialeweg Hoorn – A7

13 juli 2021

Weekendafsluitingen in september

De turborotonde wordt vanaf augustus vervangen door een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten. Ook de rotonde ten zuidoosten van de A7 wordt vervangen. Door de werkzaamheden is de Provincialeweg vanaf 10 september 2021 zes weekenden afgesloten voor verkeer.

Om de doorstroming tussen de Provincialeweg en de A7 te verbeteren, wordt de Hoornse turborotonde vervangen door een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten. Het aantal rijstroken wordt uitgebreid, naar twee keer drie rijstroken voor doorgaand verkeer. Gelijktijdig wordt ook de rotonde ten zuidoosten van de A7 vervangen door een gelijkvloerse kruising. Begin augustus starten de voorbereidende werkzaamheden.

Voorbereidende werkzaamheden

Bouwconcern BAM voert de werkzaamheden uit, waarbij het plan is om in een zo’n kort mogelijk tijdsbestek klaar te zijn. Beide rotondes worden verwijderd, kabels en leidingen worden verlegd en er komt een nieuwe weg met stoplichten en verlichting. De voorbereidende werkzaamheden aan de belangrijkste toegangsweg van Hoorn zijn zichtbaar vanaf begin augustus. Er wordt dan overdag gewerkt met een rijstrookafzetting. Het verkeer hoeft hierbij niet omgeleid te worden en ondervindt weinig hinder van de werkzaamheden.

Weekendafsluitingen vanaf september

Na de voorbereidingen wordt de Provincialeweg zes weekenden afgesloten voor het verkeer. Dit begint in vanaf het weekend van vrijdag 10 (20.00 uur) tot en met 13 september (5.00 uur). Vanaf Keern tot aan de oprit van de A7 is de Provincialeweg afgesloten en ook de aansluitende wegen Westfriese Parkweg en Berkhouterweg zijn niet bereikbaar vanaf en naar de Provincialeweg. Er worden omleidingsroutes aangegeven richting de binnenstad en omliggende bedrijven aan. Doordeweeks is de Provincialeweg wel open. Er zijn dan per rijrichting twee rijstroken beschikbaar.

Afronding

Na het laatste weekend van 8 tot en met 10 oktober vinden nog afrondende werkzaamheden plaats. Hier heeft het verkeer weinig last van. Het totale werk is naar verwachting eind november gereed.

Meer informatie

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Koen van den Ham via koen.vanden.ham@bam.com.