Wat kan ik doen aan de energietransitie op mijn bedrijventerrein?

17 maart 2022

NHN en PHB organiseren online vragenuurtjes voor kosteloos en onafhankelijk advies

Gemeenten en ondernemers staan voor de grote opgave om bedrijventerreinen te verduurzamen en stappen te zetten in de energietransitie. Een aantal ondernemers en bedrijventerreinen hebben al stappen gezet, anderen zitten nog in de beginfase, of weten helemaal niet waar te beginnen.

Stel je vraag!
Voor met name die laatste twee groepen organiseren PHB en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) een aantal online vragenuurtjes. Tijdens deze vragenuurtjes kan je je vragen stellen aan ondernemers die net een stapje verder zijn, en mogelijk handvatten en tips kunnen geven. PHB en NHN kunnen je vertellen hoe je vervolgens het proces, met of zonder hun begeleiding, start.

4 online vragenuurtjes, zonder aanmelding
We zitten op 4 verschillende dagen en tijdstippen voor je klaar om geheel vrijblijvend je vragen te beantwoorden. En die vrijblijvendheid is niet alleen tijdens het vragenuurtje, maar ook in een eventuele verdere begeleiding. Dat doen we volledig kosteloos en onafhankelijk.

De online-vragenuurtjes worden via MS Teams georganiseerd.
Aanmelden voor de vragenuurtjes is niet nodig. Evenmin om je vraag al van tevoren te stellen.
Het enige dat je hoeft te doen, is de datum of data van jouw keuze in je agenda te zetten, en op een van onderstaande links klikken:

dinsdag 22 maart, 9.30 – 10.30 uur
donderdag 24 maart, 15.30 – 16.30 uur
vrijdag 25 maart, 13.00 – 14.00 uur
woensdag 30 maart, 11.00 – 12.00 uur

Wie zijn er aanwezig tijdens de vragenuurtjes?
In wisselende samenstelling zijn aanwezig:

• Tom Grootjen, SAENZ U.V.
• Jan Boudesteijn, GreenBiz IJmond
• Bashar el Badri, Duurzaam Ondernemersloket
• Frans van der Beek, PHB
• Sale Wiersma, PHB
• Dennis Meerburg, PHB
• Abe Ferwerda, PHB
• Nico Meester, NHN

Wie zijn wij en wie zijn de ondernemers?
PHB (uitgevoerd door SADC) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) zijn actief op het gebied van kwaliteitsverbetering en verduurzaming van bestaande bedrijventerreinen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en provincie Noord-Holland. Omdat we in opdracht van de MRA en/of de provincie Noord-Holland werken, doen we dat kosteloos en belangeloos.

GreenBiz IJmond is een vereniging voor en door ondernemers, die ondernemers en gemeenten helpt met het verduurzamen van hun bedrijf en het bedrijventerrein.

SAENZ is een coöperatieve vereniging van, voor en door ondernemers. De aangesloten bedrijven zijn uitsluitend bedrijven gevestigd in Wormerveer op de bedrijventerreinen Noorderveld en Molletjesveer.

Welke kansen liggen er op welke bedrijventerreinen?
PHB en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) hebben onderzoek laten doen naar de stand van zaken op bedrijventerreinen en de nog onbenutte mogelijkheden. Gekeken is naar onder andere het energieverbruik, de aanwezigheid en de potentie van zonnepanelen op daken, aanwezige restwarmtebronnen en energielabels van gebouwen. Al deze uitkomsten zijn per bedrijventerrein samengebracht in de Atlas Plabeka.

Lees meer over het onderzoek

Lees meer over de vragenuurtjes