Duurzaam Ondernemen Awards 2023

25 augustus 2023

Gemeente Medemblik is als groene plattelandsgemeente maar wat trots op haar duurzame ondernemers. Duurzaamheidswethouder Harry Nederpelt: “De Medemblikse ondernemersgeest is gedreven, en bij veel ondernemers wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Om die bedrijven de waardering te geven die ze verdienen reiken we jaarlijks de Duurzaam Medemblik Awards uit”.

Nomineren

Ben je ondernemer in de gemeente Medemblik, speelt duurzaamheid een belangrijke rol in jouw bedrijf  en herken jij jezelf in een van de onderstaande profielen? Geef je dan op en wie weet neem jij op vrijdag 17 november één van de twee awards in ontvangst. Iemand anders opgeven kan natuurlijk ook. Als winnaar krijg je naast aandacht en waardering ook toegang tot een netwerk van duurzame ondernemers.

Nomineer je (favoriete) duurzame bedrijf

Opgeven kan tot uiterlijk 1 oktober 2023.

Meest duurzame ondernemer

De award ‘Meest Duurzame Ondernemer’ gaat naar dé Medemblikse ondernemer die op een duurzame manier de meeste energie bespaart. De besparing is op basis van het verbruik. Kleine ondernemers en ZZP’ers hebben daarom net zoveel kans om te winnen. Dit jaar zijn er extra punten te verdienen wanneer er naast energiebesparing ook op andere vlakken duurzaam wordt gedacht. Denk aan een groene werkomgeving, het hergebruiken van grondstoffen of duurzaam vervoer.

Meest duurzame innovatie

De award ‘Meest Duurzame Innovatie’ gaat naar dé Medemblikse ondernemer die een innovatief duurzaam product of dienst aanbiedt aan inwoners of ondernemers. Dat kan op het gebied van opwekken of besparen van elektriciteit of aardgas, klimaatadaptatie, circulariteit en/of transport. Ook hier hebben kleine ondernemers net zoveel kans om te winnen dan grotere.