A.C. de Graafweg deels afgesloten

29 april 2024

Van donderdag 9 mei 19:00 uur tot en met maandag 13 mei is het gedeelte tussen de rotonde Wognum en Heerenweide afgesloten. Er wordt dan gewerkt aan een tijdelijke rijbaan tussen de rotonde Tramweg en rotonde Wognum en aan de herinrichting van de oude S-bocht. Tijdens de afsluiting worden ook twee grote waterverbindingen aangepakt en een oude vaarduiker verwijderd.

Vanaf de rotonde Wognum kunt u gebruik maken van de omleidingsroute Nieuweweg – Dokter de Vriesstraat – Westerstraat – Opmeerderweg – De Veken – kruising A.C. de Graafweg/Lindengracht en vice versa. De omleidingsroute ziet u in de afbeelding hierboven. Deze omleidingsroute is bedoeld voor lokaal verkeer. Het doorgaand en vrachtverkeer dient gebruik te blijven maken van de omleidingsroutes via de A7, N242 en N239.

Na 13 mei wordt begonnen met de herinrichting van de A.C. de Graafweg tussen de rotonde Wognum en de rotonde Tramweg. U kunt dan gebruik maken van de tijdelijke rijbaan. De maximumsnelheid is 50 kilometer per uur.

Let op: voor alle voertuigen breder dan 2,55 meter geldt een andere omleidingsroute; deze voertuigen zijn te breed voor de tijdelijke rijbaan. Deze route wordt aangegeven met gele borden.

De laatste fase van de herinrichting duurt tot eind 2024.

Meer informatie vindt u op de site van de provincie.